Davids Samling

Januar nyhedsbrev 2018

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

GODT NYTÅR OG TAK FOR 2017

Efter en travl julemåned giver januar måneds stilhed tid til at tænke over det gamle år samtidig med, at vi begynder på et nyt og friskt kapitel.

På museet ser vi tilbage på et forrygende år 2017, hvor besøgstallet oversteg 60.000 gæster efter en støt stigning de seneste fem år. Årsagerne til det store antal gæster er givetvis mange og varierende: Vi har kunnet tilbyde flere særudstillinger årligt, senest den meget anmelderroste “Menneskefiguren i islamisk kunst – folk, fyrster og hellige mænd”, men også fotoudstillinger, som i sagens natur ofte beskæftiger sig med nyere tid, er et anderledes indslag i en institution, hvis permanente samlinger ellers er historisk funderet. Udover besøgende fra hele landet, strømmer turisterne til, ikke alene om sommeren, men hele året. Og en enkeltstående event som Kulturnatten i oktober slår nye rekorder år efter år, når vi ser på antallet af besøgende.

MENNESKEFIGUREN I ISLAMISK KUNST
Folk, fyrster og hellige mænd

Besøg udstillingen og deltag i de gratis omvisninger

Miniature. "En ridende fyrste på falkejagt", detalje, Deccan, Indien 1680-1700Miniature. "En ridende fyrste på falkejagt", detalje, Deccan, Indien 1680-1700

Den meget omtalte særudstilling “Menneskefiguren i islamisk kunst – folk, fyrster og hellige mænd” fortsætter med at tiltrække masser af gæster til museet, læs mere her.

Benyt lejligheden til at høre om udstillingen i de gratis omvisninger på bestemte dage, se hele programmet for omvisningerne i særudstillingen her.

Vær opmærksom på, at der på grund af pladshensyn kun kan deltage højst 10 personer i disse særlige omvisninger. Der kan ikke reserveres billetter på forhånd. De gratis billetter udleveres på dagen for omvisningen.

FORÅRSSÆSONEN ER OVER OS I DAVIDS BAZAR

Vilhelm Hammershøi, "Kongevejen ved Gentofte, Studie", 1892Vilhelm Hammershøi, "Kongevejen ved Gentofte, Studie", 1892

Kom ind og oplev unikke og relevante foredrag og arrangementer

Vi lægger ud onsdag den 17. januar kl. 19 med dr.phil. Henrik Wivel, som holder et oplæg om maleren Vilhelm Hammershøis værker på museet – i forlængelse af den nyligt udkomne bog om emnet “Hammershøi i Davids Samling” fra forlaget Strandberg Publishing.

Onsdag den 24. januar kl. 19 har vi inviteret det tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic, som kommer med et bud på, hvordan man bygger bro mellem mennesker, som grundlæggende er uenige.

Kunsthistorikeren Rasmus Kjærboe præsenterer onsdag den 31. januar kl. 19 det næste indslag i serien om museumsstiftere, denne gang om kunstmuseet Ordrupgaards grundlæggere, Wilhelm og Henny Hansen.

Billetprisen er kr. 50 – billetter købes i museumsbutikken eller på www.billetlugen.dk.

Se hele forårets program i Davids Bazar her.

Gratis undervisning i Davids Samling

Vores populære undervisningsafdeling åbner sæsonen den 1. februar med spændende og lærerige omvisninger til folkeskoleelever (fra 5. klasse), gymnasiet, HF og tekniske skoler.
Universiteter og andre videregående uddannelsesinstitutioner samt sprogklasser tilbydes særlig tilrettelagt undervisning efter aftale. Omvisningerne gives også på engelsk.

Forløb for hold op til 30 personer foretages tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 10.00 og 12.30 i perioden 1. februar frem til 1. juli, læs mere her.

For tiden tilbydes følgende temaer:
• Hvad er islamisk kunst?
• Miniaturemalerierne og den verden, de skildrer
• Den arabiske skrift
• Fabelvæsner i islamisk kunst
• Islam – religionen set gennem kunsten
• Portrætter i europæisk og islamisk kunst
• Kulturmix – en heldagsudflugt

Bestilling sker ved henvendelse til undervisningsafdelingen på
tlf. +45 33 73 49 49 eller på d.ssitou@davidmus.dk

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket