Davids Samling

April nyhedsbrev 2017

Del på Facebook Del på Twitter

Djiboutis Farver - fotografier af Peter Bonnén

SIDSTE DAG 16. april

Særudstillingen med Peter Bonnéns store, farveintense fotografier lakker mod enden.

Den sidste åbningsdag er Påskesøndag den 16. april.

Arabernes historie - foredrag på engelsk af professor Eugene Rogan

Onsdag 26. april kl. 19 - kun få billetter tilbage

I samarbejde med Kristeligt Dagblads Forlag tilbyder Davids Samling et foredrag af prof. Eugene Rogan, Oxford University:

“Arabernes historie/The Arabs”

Rogans udgivelse, storværket “Arabernes historie”, beskriver den mangefacetterede fortælling om de arabiske folk. Bogen udkommer på dansk i slutningen af april.

Eugene Rogan er professor i moderne Mellemøsthistorie og leder af Mellemøstcentret ved St Antony’s College, Oxford University. Han er forfatter til flere bøger, bl.a. den roste ”Osmannerrigets fald”.

Billetprisen er kr. 50. Billetter kan købes på billetlugen.dk. eller i museumsbutikken.

Nyt i butikken: køb håndlavede glasæg til at hænge op!

Pris kr. 175 pr. stk.

Glasægget til højre er 8 cm i højden og kopieret efter ornamentet til venstre på 10,5 cm i højden fra museets islamiske samling. Originalen stammer fra den tyrkiske by Kütahya (18.-19. århundrede), hvor mange af keramikerne havde en armensk baggrund. Jerusalemkorset kunne tyde på, det er udført til den armenske katedral i Jerusalem.

Glasægget er fremstillet med eneret for Davids Samling.

Parkmuseerne: Kroningstæpper og afghansk filmfestival

Rosenborgs syv persiske kroningstæpper fra 1600-tallet bliver hentet frem fra mørket, så publikum kan se dem i Riddersalen på Rosenborg Slot i påsken mellem den 7. og 17. april, begge dage inklusiv. Tæppet på billedet herover er det egentlige kroningstæppe, som er i en så fin stand, at dets lige ikke findes andre steder, se nærmere her.

Er man interesseret i udforske den persiske kultur og kunsttradition, så anbefales et besøg i Davids Samlings islamiske samling, hvor kunstværkerne i dynastierne ‘safaviderne’, ‘osmannerne’ og ‘mogulernes Indien’ bærer præg af en stærk inspiration fra det daværende Iran.

Cinemateket holder i dagene fra den 12. til 21. april en afghansk filmfestival, hvor man kan se enestående film fra det krigshærgede land, ikke kun om krigens rædsler og Taliban, men om folklore, farver og fortællinger fra Afghanistan, se programmet her.

I Davids Samling kan man på 3. sal studere kunsthåndværk fra ‘samanidernes’ periode, bl.a. fra Afghanistan. Derudover udstilles i rum 1 på 4. sal et eksemplar af en afghansk Koran i 30 dele skrevet med skriften naskhi og dateret ca. 1500.

Åbningstider i Påsken

Fragment af fløjlstæppe, silke, Indien, mogul, 17. århundredeFragment af fløjlstæppe, silke, Indien, mogul, 17. århundrede

Museet har åbent alle dage i Påsken undtagen 2. påskedag, mandag den 17. april.

Åbningstiderne er: tirsdag til søndag 10-17, onsdag 10-21, mandag lukket.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket