Davids Samling

Februar nyhedsbrev 2017

Del på Facebook Del på Twitter

Vinterferie for børn

Detalje fra miniature fra Firdawsis Shahnama, "Dronningen af Sabas gaver ankommer til Kong Salomons hof", Qazvin, Iran ca. 1570Detalje fra miniature fra Firdawsis Shahnama, "Dronningen af Sabas gaver ankommer til Kong Salomons hof", Qazvin, Iran ca. 1570

Museet tilbyder aktiviteter for børn og deres familier fra tirsdag til fredag i uge 7

Gratis omvisninger kl. 13
Tirsdag den 14. februar, Fabelvæsner i islamisk kunst.

Onsdag den 15. februar, Far vild i Davids Samling!

Torsdag den 16. februar, På jagt efter fugle og flyvende fabeldyr.

Fredag den 17. februar, Det glitrer og glimter – guld, rubiner og diamanter.

Omvisningerne er gratis, og billetter udleveres på dagen. Højst 15 personer per omvisning. For at mange børn kan være med henstilles til, at børn ledsages af højst én voksen.

Lav dit eget fabeldyr!

I foredragssalen har museet et åbent klippe-, klistre- og tegneværksted
Tirsdag den 14. og torsdag den 16. februar kl. 11-14.

Værkstedet ledes af designer Laila Muhareb Udby.

Læs mere her.

Davids Bazar 1. februar kl. 19

P. S. Krøyer, Portræt af Heinrich Hirschsprung, detalje, 1899, Den Hirschsprungske SamlingP. S. Krøyer, Portræt af Heinrich Hirschsprung, detalje, 1899, Den Hirschsprungske Samling

Kunstsamleren Heinrich Hirschsprung
Foredrag i Davids Bazar af Marianne Saabye.

Heinrich Hirschsprung satte sig som ung for at skabe en samling af kunst, der kunne give et repræsentativt billede af det 19. århundredes danske kunst. Samlingen tæller en lang række hovedværker, både af guldalderens kunstnere, skagensmalerne, Hammershøi og symbolisterne. I 1902 skænkede Hirschsprung samlingen til den danske stat og i 1911 åbnede museet i Stockholmsgade. Mag.art. Marianne Saabye, der igennem en lang årrække var direktør for museet, vil i foredraget fortælle om Hirschsprungs baggrund, familiens relationer til kunstnerne og om samlingens tilblivelse.

Billetpris kr. 50. Billetter købes i museumsbutikken eller på www.billetlugen.dk, se hjemmesiden.

Davids Bazar 8. februar kl. 19

Lone Aburas, fotograferet af Robin SkjoldborgLone Aburas, fotograferet af Robin Skjoldborg

Hvad skal vi med politisk litteratur?
En samtale i Davids Bazar mellem forfatteren Lone Aburas og redaktør ved Gyldendal, Simon Pasternak.

Lone Aburas og Simon Pasternak vil tale om hendes forfatterskab siden debuten ”Føtexsoen”. De vil diskutere satire, politik, meta- og samtidsromaner, og hvorvidt Lone Aburas´ kulturelle baggrund overhovedet spiller en rolle i romanerne. Lone Aburas er uddannet cand.scient.soc. og er forfatter til ”Føtexsoen”, “Den svære toer”, ”Politisk Roman” og senest ”Det kommer til at ske” (2016 Gyldendal). Den seneste udgivelse sælges i museumsbutikken i et begrænset antal på aftenen for foredraget til en særpris af kr. 120.

Billetpris kr. 50. Billetter købes i museumsbutikken eller på www.billetlugen.dk, se hjemmesiden.

Davids Bazar 22. februar kl. 19

Birgitte von Folsach i guldaldersalen på Nivaagaards MalerisamlingBirgitte von Folsach i guldaldersalen på Nivaagaards Malerisamling

Martinus Rørbye blandt grækere og ”Muselmænd”
Foredrag i Davids Bazar af Birgitte von Folsach

Den danske guldaldermaler Martinus Rørbye (1803-1848) var utrolig glad for at rejse. For guldalderkunstnerne var Italien et must på den dannelsesrejse, som de alle tog på efter årene på Kunstakademiet. De færreste valgte dog at drage videre, men Martinus Rørbye tog østover i 1835 til Grækenland og Konstantinopel, og her udførte han et væld af skitser og tegninger, som han anvendte i senere arbejder. Med udgangspunkt i Rørbyes rejsedagbog, følger vi i hans fodspor. Birgitte von Folsach er cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra Københavns Universitet og museumsinspektør på Nivaagaards Malerisamling. Hun har haft ansvaret for flere guldalderudstillinger, heriblandt udstillingen ”Martinus Rørbye. Under sydlige himmelstrøg” i 2014, læs om udstillingen her.

Billetpris kr. 50. Billetter købes i museumsbutikken eller på www.billetlugen.dk, se hjemmesiden.

Djiboutis Farver - fotografier af Peter Bonnén

Gratis særomvisninger i fotoudstillingen

Fra udstillingenFra udstillingen

Lørdag, 11. februar, kl. 14 og 15
Peter Bonnén – fotografier fra Djibouti
Anette Lindbøg Karlsen
Omvisning i særudstillingen

Lørdag, 18. februar, kl. 14 og 15
Peter Bonnén – fotografier fra Djibouti
Anette Lindbøg Karlsen
Omvisning i særudstillingen

Højst 15 personer per omvisning. Gratis billetter udleveres i foyeren samme dag, som omvisningen afholdes, dog højst 4 billetter per person. Der kan ikke reserveres billetter.

Læs hele forårets omvisningsprogram her.

PARKMUSEERNE og Japan

Tallerken af porcelæn med japansk "Shiba Buko" motiv, drengen i brønden, 18. årh., Kakiemon, Japan. Udstillet i Ældre europæisk samling, Davids SamlingTallerken af porcelæn med japansk "Shiba Buko" motiv, drengen i brønden, 18. årh., Kakiemon, Japan. Udstillet i Ældre europæisk samling, Davids Samling

2017 er 150-året for indgåelse af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. Det markeres ved forskellige tiltag rundt om i landet.

Særlig til ‘Japan-entusiaster’ gøres opmærksom på, at Cinemateket i Gothersgade fra den 20. januar til 26. februar viser en filmserie med en række japanske filmperler, se yderligere oplysninger om emner og billetter her.

Statens Museum for Kunst åbnede den 19. januar særudstillingen Japanomania i Norden 1875-1918 i samarbejde med Ateneum i Helsinki og Nasjonalmuseet i Oslo. Udstillingen er den første på dansk grund, som viser japanismens indflydelse på den danske og nordiske billedkunst, læs mere her.

I Davids Bazar holder kurator for udstillingen Japanomania, samlings- og forskningschef ved SMK, Peter Nørgaard Larsen, den 1. marts kl. 19 et foredrag med titlen “Et japansk blik på naturen – om japanismen i dansk billedkunst”, se nærmere her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket