Davids Samling

Januar nyhedsbrev 2017

Del på Facebook Del på Twitter

Godt nytår og velkommen til forårets program

Fra udstillingsrummene med Djiboutis FarverFra udstillingsrummene med Djiboutis Farver

UDSTILLINGER
Med årets to fotoudstillinger fortsætter Davids Samling sin række af udstillinger med fotografier fra og om den islamiske verden, med både ældre og nutidige kunstneres værker.

Den aktuelle særudstilling Djiboutis Farver – fotografier af Peter Bonnén viser nærmest nonfigurative kompositioner fra en shantytown, hvor felterne veksler mellem stærke, mættede farver og solblegede overflader af blik, træ og mørtel. Peter Bonnén har siden 1960’erne primært virket som billedhugger og hans skulpturer står landet over, både i private og offentlige rum.
Udstillingen vises indtil 16. april 2017. Læs her.

Den kommende særudstilling Impasse Hotel Syria – fotografier af Krass Clement viser et udvalg af kunstnerens arbejder fra en rejse i Syrien i 2001. En ‘sentimental journey’ til Aleppo – med det gamle, agtværdige Hotel Baron som centrum – til Damaskus, Palmyra, Deir Ez-Zur og Homs. Alle velkendte og uhyggeligt aktuelle stednavne, som dagligt kommer til os gennem nyhedsmedierne. Fotografierne til udstillingen er dog valgt ud fra helt andre perspektiver – med fokus på den æstetiske oplevelse gennem smukke, sort-hvide, fastfrosne øjebliksbilleder fra et liv som var, men ikke er mere.
Udstillingen løber fra den 3. maj til 22. oktober 2017.

DAVIDS BAZAR

Martinus Rørbye, "Hippodromen i Constantinopel", detalje af tegning, 1836Martinus Rørbye, "Hippodromen i Constantinopel", detalje af tegning, 1836

Forårets arrangementer lægger ud med journalist Nagieb Khajas foredrag om Syriens flygtningestrømme. Den netop afgåede direktør i Den Hirschsprungske Samling, Marianne Saabye, fortæller om Heinrich Hirschsprung som samler, og man kan overvære en dialog mellem romanforfatter Lone Aburas og redaktør ved Gyldendal, Simon Pasternak.

Man kan også høre om guldaldermaleren Martinus Rørbyes rejse til det osmanniske Tyrkiet ved museumsinspektør Birgitte von Folsach og om japanismen i dansk kunst ved samlings- og forskningschef på SMK, Peter Nørgaard Larsen.

Og endelig er der mulighed for at opleve maleren Thomas Kluge og hans tanker om portrætkunsten, høre om det forfulgte folk, ezidierne, ved forfatter Peter Wiingaard samt om kvindekamp i Mellemøsten ved mellemøstforsker Julie Pruzan-Jørgensen. Forårssæsonen slutter med en koncert, hvor sangerinden Pernille Rosendahl synger en række klassiske, danske sange.

Billetprisen til Davids Bazar er kr. 50, og billetter kan købes gennem billetlugen.dk eller direkte i museumsbutikken.

Læs mere her.

Gratis forårsomvisninger

Mihrabflise med arabeskerMihrabflise med arabesker

Forårets omvisninger løber fra den 4. januar til den 30. april – hver onsdag kl. 19.30 og lørdag og søndag kl. 14 og 15.

Der er gratis adgang til museets egne omvisninger. Højst 15 personer per omvisning. Der kan ikke reserveres billetter.

Se hele programmet for omvisningerne her.

Vinterferie for børn

Museets aktiviteter for børn og deres familier

Frontispice fra Firdawsis Shahnama, "Bilqis' gaver ankommer til Salomons hof", detalje, Iran, Qazvin ca. 1570Frontispice fra Firdawsis Shahnama, "Bilqis' gaver ankommer til Salomons hof", detalje, Iran, Qazvin ca. 1570

I vinterferien i uge 7 har museet et åbent tegne-, klippe- og klistreværksted for børn, tirsdag den 14. februar og torsdag den 16. februar 2017 mellem kl. 11-14, hvor børnene kan lave deres eget fabeldyr. Værkstedet ledes af designer Laila Muhareb Udby.

Omvisninger for børn tilbydes på hverdagene i vinterferien, tirsdag til fredag – alle dage kl. 13.

Læs programmet for vinterferien her.

SE MUSEETS FORÅRSPROGRAM DIGITALT HER.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket