Kulturnatten 14. oktober

Fra museumsgården, fotograf Nicolai PerjesiFra museumsgården, fotograf Nicolai Perjesi

DAVIDS SAMLINGKULTURNATTEN
Museet er åbent fra 18-24

Bilal Irshed og hans trio afholder i løbet af aftenen 4 koncerter, ledsaget af orientalske dansenumre. Fra et surround-sound anlæg kan musikken nydes i hele museet og i gården. Restauratør Zia Mouna holder tesalon i teltet i gården. Vi gentager succesen fra sidste år med en salon for henna-tatovering, hvor man kan få dekoreret sin hånd med de smukkeste mønstre. I den islamiske samling vil man kunne få sit navn skrevet på arabisk.

Musik og dans
Bilal Irshed er en palæstinensisk komponist og oud-spiller, der er anerkendt som en af de fornemste fortolkere af klassisk mellemøstlig musik. Foruden Bilal, består trioen af den danske bassist Rasmus Møldrup, og den cubanske perkussionist, Yohan Ramon. Musikken spænder fra original-kompositioner til ny-fortolkninger af traditionel mellemøstlig musik. Som noget nyt vil en danserinde til udvalgte musiknumre optræde med orientalske danseindslag.

Trioen spiller kl. 19.00, 20.00, 21.00 og 22.00.

Tesalon
Den marokkanske tesalon ”Thé à la Menthe” ved Zia Mouna rykker ind i teltet i gården med salg af lækre marokkanske småretter og mellemøstlige delikatesser. Dertil nydes den berømte myntete, baseret på friske mynteblade. Betaling kan ske kontant eller med MobilePay.

Henna-tatovør
Få dekoreret smukke mønstre på hænderne efter mellemøstligt forbillede af en henna-tatovør. På 2. sal på museet har henna-salonen åbent hele aftenen under ledelse af Nicole Kruckenberg Breum. Kun naturlige farver bliver anvendt, men det er vigtigt, at hver enkelt gæst selv tager ansvaret for, at deres hud kan tåle malingen. Børn skal ledsages af en voksen.

Kalligrafi-værksted
Kunstneren Salim Assi holder hele aftenen et åbent skriveværksted for den smukke, arabiske skrift i den islamiske samling på 4. sal. Få dit navn skrevet på arabisk af en professionel kalligrafiker og følg med i processen, mens der skrives.